Servicii

Materii prime

#

Importator materii prime pentru obtinerea de biodiesel

Biodiesel se poate obtine din mai multe tipuri de materii prime printe care:
1. Uleiurile vegetale

Uleiurile vegetale sunt materiile prime cel mai frecvent utilizate pentru biodiesel. Motivul ar fi ca , in comparatie cu grasimile animale, sunt mult mai usor de utilizat si nu au un miros urat.

Uleiuri virgine/rafinate sunt mult mai usor de utilizat in prelucrarea biodiesel-ului, dar destul de scumpe pentru prelucrarea lor acasa. Principalele plante folosite pentru extragerea uleiului rafinat sunt rapita (o specie cu un inalt continut de ulei care se adapteaza bine la climele reci), soia, floarea soarelui, nuca de cocos, palmierul, jatropha curcas, etc.

Uleiurile vegetale uzate sunt o a doua varianta a fabricarii biodiesel-ului, acestea fiind mult mult mai iefitine, in unele tari fiid disponibil gratuit, plus în acest mod se recicleaza evitand poluarea mediului.

Biodiesel din alge

O serie de specii de alge au pana la 60% continut de ulei. Acest lucru este inca in stadiul de cercetare si dezvoltare.

Biodiesel din porumb

Porumbul contine o cantitate mica de ulei, dar este foarte bun pentru fabricarea biodiesel-ului. Odata ce recolta de porumb este fermentata si transformata in etanol, atunci uleiul poate fi separat si folosit pentru efectuarea biodiesel-ului.

2. Grasimi animale

Desi produc un combustibil extraordinar, problema cea ma des intalnita cu produsele de origine animala este mirosul. De asemenea, cestia tind sa aiba un continut ridicat de acizi grasi liberi, acest lucru fiind cauzat de temperaturile ridicate din timpul stocarii.

Grasimile de gaini fac un biodiesel galben pal, cu prorpietati relativ bune de temperatura scazuta, in timp ce mamiferele au tendinta de a face un biodiesel cu slabe proprietati de temparatura rece.

3. Metanol

Metanolul este un produs al industriei petroliere. Acesta a fost creat in 1800 din lemn, si este cel mai comun solvent industrial utilizat. Acesta este utilizat ca si combustibil pentru curse, si in caz de incendiu, spre deosebire de benzina, acesta poate fi stins cu apa.